Zákaznícke číslo

ZK202111715

Kraj

Banskobystrický kraj

Obec

Detva

Forma

predaj

Cena:

275 000,00€

Na predaj hospodárska usadlosť nad Detvou s pozemkom- Znížená cena

XEMAR ( jozef.kret@xemar.sk alebo 0915/142544 ) exkluzívne ponúka na predaj slnečný pozemok s hospodárskou usadlosťou na polosamote nad Detvou. Nachádza sa v okrajovej časti mesta Detva, časť Kostolná, iba 5km od obľúbenej lezeckej skaly Kalamárka. Objekt je vhodný na bývanie, podnikanie, chov domácich zvierat, agroturistiku, rastlinnú výrobu, biofarmu a pod...

Výhody pozemku: (cca 2500-3000 m2, možnosť prikúpenia pozemku) slnečný s pekným výhľadom, pozemok v jednom celku, rovinatý až mierne svahovitý, strategické miesto vzhľadom k lezeckej skale a CHKO Poľana. Potenciál využitia- možnosť vybudovania biofarmy, agroturistiky alebo aj možnosť investičnej výstavby rodinných domov. Pozemok má dobrú dostupnosť z asfaltovej cesty, no zaručuje pokojné a kľudné bývanie.

Zloženie usadlosti: Dva rodinné domy (stojace oproti sebe). Jedná sa o pôvodné domy, avšak dobre udržiavané s možnosťou okamžitého bývania. Materiál: kamenné stavby, pálené tehly, sedlové strechy, zachovalé škrídlové krytiny a zachovalý drevený krov, drevené okná a dvere, podlahy: keramické dlažby a plávajúce laminátové podlahy, ohrev vody el. bojler, kúrenie pevným palivom (sporák v kuchyni a kachle v obytných miestnostiach). Hospodárska budova (maštaľ a humno), kamenná stavba- možnosť okamžitého ustajnenia hospodárskych zvierat. Vonkajší drevený altánok, murovaný krb a vonkajšie sedenie. IS: el. prípojka 220/380V, miestny vodovod a vlastná studňa na pozemku, kanalizácia zvedená do septiku, možnosť pripojenia na plyn prechádzajúcim krajom pozemku, asfaltová prístupová cesta. V blízkosti sa nachádzajú lezecké skaly na Kaľamárke a Melichovej skale, vo všeobecnosti Poľana (CHKOP) a Podpoľanie poskytuje záujemcom možnosť turistiky a cykloturistiky, či sa jedná o zimné alebo letné obdobia. Mesto Detva poskytuje občanom dobrú občianskú vybavenosť. V dosahu 25km sa nachádzajú zimné lyžiarské strediská ako Hriňová Košútka, Látky- Kočanda, Látky- Zerenpach, či Kokava- Háj. Medzi letné okolité strediská patrí Kováčová, vodná nádrž Ružiná, či novo otvorené kúpalisko v Hriňovej. VIAC FOTO A BLIŽŠÍCH INFORMÁCII V REALITNEJ SPOLOČNOSTI XEMAR na tel. čísle 0915 142 544.

 


 Jozef Kret
  • Zastavaná plocha

    300 m²

  • Stav

    čiastočná rekonštrukcia

  • Krb

    áno

  • Terén

    svahovitý

  • Rozloha pozemku

    3000 m²

  • Vlastníctvo

    osobné

  • Úžitková plocha

    150 m²

  • Rok výstavby

    1939

Ďaľšie nehnuteľnosti makléra

Na prispôsobenie obsahu a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Rozhodnite sa, či ste ochotní prijímať súbory cookie z našich webových stránok.